Adathordozó és adatmegsemmisítés


Az adatmegsemmisítésről általánosságban

Az adatmentési tevékenységen túl, adatmegsemmisítési szolgáltatást is nyújtunk Ügyfeleink részére az US DoD, DIN illetve NSA standard szerint, a környezetvédelmi elvárások figyelembevételével.

Az adathordozó típusától, állapotától, illetve a jótállás megőrzéséhez szükséges előírásoktól függően különböző eljárásokat kínálunk. Alább található az adatmegsemmisítési eljárások alapvető áttekintése, amely megfelel a Magyarországon hatályban lévő környezetvédelmi és adatkezelési előírásoknak.

Az adatmegsemmisítés módszerei

– demagnetizálás
– felülírás
– többszörös felülírás
– fizikai megsemmisítés – kémiai, mechanikai

Demagnetizálás esetében, az adathordozón lévő adatokat külső fizikai behatás nélkül tesszük visszaállíthatalanná, azaz csak az adatok semmisülnek meg. Az adathordozó működésképtelen állapotba kerül a nagyon erős mágneses tér hatására. Ezt az eljárást akkor alkalmazzuk, ha az adathordozóra még valamilyen okból szükség van, például garanciális, vagy leltári tétel, de a bizalmas adatok nem kerülhetnek illetéktelenek kezébe.
Felülírás és többszörös felülírás esetében az adatok szintén visszaállíthatatlanul megsemmisülnek, de az adathordozó sértetlen marad, azaz megőrzi működő képességét. A későbbiekben akár felhasználható vagy értékesíthető.
Fizikai vagy kémia megsemmisítés esetében az adathordozó és a rajta lévő adatok fizikailag teljesen megsemmisülnek egy zúzó berendezésben, amelyben kb, 2x5 miliméteres darabokra aprítódnak, majd kémiai és egyéb úton újra feldolgozzák.

Az ajánlati ár függ a darabszámtól és az adathordozó típusától.
Nagy mennyiségű adathordozó megsemmisítése esetén jelentős engedményeket biztosítunk. További információért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

A sikeres adatmegsemmisítés után átadunk egy tanúsítványt, melyen igazoljuk, hogy az adatmegsemmisítés mind környezetvédelmi, mind pedig adatbiztonsági szempontból megfelel.

FIGYELEM:
AZ ADATMEGSEMMISÍTÉSI ELJÁRÁSUNK VÉGELEGES!
EZT KÖVETŐEN AZ ADATOKAT VISSZAÁLLÍTANI TÖBBÉ NEM LEHET!!!

Ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot, készek vagyunk segíteni!
Szabó Gábor, IT Specialista

– 100%-osan biztos
– Ingyenes elszállítás
– Nincs adatszivárgás
– Környezetbarát megsemmisítés
– Minősített adatmegsemmisítés
– A megsemmisítésről tanusítványt adunk.
– Mindenre kiterjedő adatvédelem; bizalmas adatok biztonságára kiemelten ügyelünk.

A legmodernebb adatmegsemmisítési technológiákat alkalmazzuk. Minden fajtájú adathordozót meg tudunk semmisíteni.
– Merevlemez
– Optikai adathordozó, CD/DVD
– Floppy lemez
– SSD, PEN drive, FLASH memória, stb.
– Papír, laminált lap, stb.

Kérdése van?


Vegye fel velünk a kapcsolatot!