Informatikai hálózatépítés


Vezetékes és WIFI hálózatépítés

Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk az informatikai hálózat építés területén. Ez alatt az idő alatt bőven összegyűlt annyi tapasztalatunk, hogy meg tudjuk mondani hova mit érdemes építeni. Nagy figyelmet fordítunk a megfelelő eszközök kiválasztására, hogy az alkalmazott technológia összhangban legyen az iroda, otthon vagy vállalkozás méretével és a várható költségekkel.


Vezetékes hálózatok építése

Az optimális kábel telepítése nagymértékben függ a használt rendszertől, az igényelt adatátviteli sebességtől, az ingatlan, telephely adottságaitól és az adatátviteli távolságtól is. Ez lehet CAT5E, CAT6, CAT7, vagy akár optikai kábel is. A kiépített rendszert igény esetén üzemeltetjük is.
Ez magában foglalja a következőket:
• Tűzfal beállítása (szolgáltatások kialakítása, felhasználók felvitele, tűzfalszabályok, kimenő és bejövő forgalom szűrése, sebességkorlátok, VPN, elkülönített hálózatok kialakítása, stb)
• Router és switch beállítása (elkülönített hálózatok felügyelete)
• WIFI üzemeltetés

WIFI hálózatok tervezése, kiépítése

A vezetékes hálózat mellett nagyon fontos a beltéri és kültéri WIFI lefedettség biztosítása. Ahhoz, hogy minden megfelelően működhessen, elég sok információt kell összegyűjteni mielőtt a kivitelezést megkezdjük. Elengedhetetlen egy mérethelyes alaprajz, ami alapján a tervező szoftverünkkel meghatározhatjuk a WIFI egységek pontos helyét, hogy mindenhol megfelelő lefedettség legyen. Tudnunk kell, hogy egyszerre hány felhasználó használja majd, lesznek-e kiemelt helyiségek, ahol koncentráltabb lehet az egyidőben csatlakozó eszközök (felhasználók) száma. Ilyen lehet például egy stúdió, egy irodahelyiség, közösségi terem.
Nyílt terület esetén tudnunk kell, hogy van-e optikai rálátás, vannak-e épületek, egyéb környezeti akadályok.
A jelenlegi legújabb WIFI technológia már lehetővé teszi, akár a vezetékes hálózat teljes elhagyását is. Ez természetesen nem a közeli boltban kapható "router" lerakását jelenti egy sarokba, hanem ennél jóval komolyabb megoldás implementálását. A bonyolultabb, nagyobb terhelhetőségű és tudású rendszerek természetesen nem olcsók, de okos tervezéssel a költségek az optimális értékre hozhatóak.
Természetesen lehetőség van a teljes hálózati infrastruktúrát bérelni is tőlünk. Ebben az esetben a havidíjas átalány konstruckció tartalmazza a telepítést és üzembe helyzést, a munka végeztével a bontást, valamint az eszközök felügyeletét is.

Ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot, készek vagyunk segíteni!
Szabó Gábor, IT Specialista

– A munkánkra 100% garanciát vállalunk
– Ingyenes felmérés
– Ingyenes ajánlat készítés
– Gyors reakció idő
– A nálunk vásárolt meghibásodott eszközt azonnal cseréljük
– Biztonságos üzemeltetés

– Nincs kapcsolat a szolgáltatóval
– Nincs kapcsolat a helyi hálózattal
– Router/modem beállítási probléma
– Nincs vagy gyenge a WIFI jelerősség
– Akadozik, szakadozik az internet kapcsolat
– Nem tudom/elfelejtettem a WIFI jelszót
– Azt hiszem "Valaki lóg a netemen"

– Megbeszéljük az új hálózattal támasztott követelményeket
– Díjmentesen felmérjük a helyszínt
– Ütemtervet készítünk
– Megkezdjük a kiépítést
– Beépítjük a szükséges eszközöket
– Teszteljük és leellenőrizzük a rendszert
– Műszaki átadás-átvétel, dokumentáció

Kérdése van?


Vegye fel velünk a kapcsolatot!